eAdisyon programı garsonlar tarafından kullanılır. eAdisyon sisteminin mobil programıdır. Garsonların el terminallerinde yüklüdür.

Çok kolay ve kullanışlı bir ara yüze sahiptir. Garsonluk mesleğini kavramış ve cep telefonundan mesaj atmasını becerebilen bir personele dakikalar içinde programı kullanmaya başlayabilir.

Bir garsonun yapması gereken bütün işlemler en kolay şekli ile programa yerleştirilmiştir.

Garson, el bilgisayarından kendi şifresi ile programa girer. Kendi postası veya yetkili ise tüm postaların masalarını ekranında görür. Masa numarasına göre, kişi sayısı, müşteri ismi gibi bilgileri belirterek masaya adisyon açabilir. Bu adisyonlara müşterinin istekleri doğrultusunda sipariş girebilir. Masa değişikliği, sipariş ilavesi veya müşterini hesabını yazıcıya gönderme gibi temel bütün operasyonlarını kolayca yapar.

eAdisyon programı, yani garsonların kullandığı bu küçük ekranlı program, işletmenin neredeyse bütün yükünü kaldırır. Garsonun siparişi kaydetmesi ve göndermesi ile her şey başlar ve biter. Siparişler mutfaklara gider, Hesaplar kasa bilgisayarında oluşur. Stoklar düşer. Yani bilgi işlem ile ilgili işin çoğu bitmiş olur.

eAdisyon sisteminin el terminalleri ile kullanılması işletme için önemli bir imaj değişikliği yaratır. Garsonlar ellerindeki bilgisayarlar ile daha çok müşteriden sipariş alabilir, kendi postasındaki müşteriler ile daha çok ilgilenebilir. Müşterinin ilave isteklerini daha hızlı fark eder ve daha çabuk cevap verir.

Mutfak ile git-gel işi kalmadığından postasına daha çok hakim olur. İşini daha iyi yapar. Müşteri memnuniyetini arttırır.

eAdisyon garson yazılımının zamanla getirdiği bir fayda da daha az garson ile daha çok iş yapılabilmesidir. Bu durum, sistemin kendi kendini amorti etmesine büyük üçlüde katkı sağlar.

eAdisyon garson programı çeşitli yetkilendirme düzeyleri ile kullandırılır. Örneğin; garson ürün siparişi girebilir. Müşteri isteğinden vazgeçerse daha önce girdiği bir ürünü iptal edebilir. Eğer yetkisi yok ise iptal işlemini yapamaz.(Bu arada iptallerin sistemden silinmediğini ve özel olarak raporlandığını da hatırlatalım.) İptal işlemini kasadan yaptırabilir. Bir başka yetki konusu da sadece kendi postasına ait masalara bakıp bakamayacağı hakkındadır. Eğer garsonun yetkisi var ise tüm masalara sipariş girişi yapabilir. Eğer yetkisi sınırlandırılmış ise sadece kendi postasına bakabilir.