Elektronik adisyon sisteminin arka ofis yazılımıdır. İşletmenin yapısına göre otomasyon sistemini organizasyonunu yapar.

Arka ofis programında bulunan başlıca bölümler aşağıdaki gibidir:

PERSONEL TANIMLARI

Programın kullanıcılarından el terminalini kullanacak garsonların isim ve kodları açılır, şifreleri girilir.

MASA DÜZENİ

İşletmenin masa düzeninin “Teras”, “Salon”, “Üst Kat” şeklinde gruplandırılarak numaralandırılması yapılır.

MUTFAK TANIMLARI

İşletmedeki mutfak yapısı, sahip olduğu yazıcı adedine ve ürün grubuna göre belirlenip tanımları yapılır. Örneğin; “IZGARALAR”, “SALATALAR”, “ÇORBA”, “MEŞRUBAT” gibi.

ÜRÜN MENÜSÜ

İşletmede satılan ürün ve hizmetler “Ürün Menüsü” bölümünde tanımlanır, Ürünlerin kodu, açıklaması, ait olduğu menü grubu, kategorisi, satış fiyatı, ürüne ait özellikler, muhasebe kodu, üretim programı kodu, ürünlerin siparişten sonra hangi mutfağa yönlendirileceği tanımlanır. Hangi ürünün el terminali ve kasa programı sipariş menüsünde görüneceği veya görünmeyeceği, Hangi sıra ile ekrana yansıyacağı bu bölümde dizayn edilir.

CARİ HESAP TAKİBİ

Cari hesap takibi için cari hesap kartlarının açılması ve ilgili cari hesapların borç/alacak hareketlerinin girildiği “Cari hesap takibi” bölümü mevcuttur. Kasa programından cari hesap adı altında kapatılan hesaplar burada açılan cari hesap kartlarına otomatik olarak işlenir. Gelen cari hesap ödemeleri buradan girilebilir. Herhangi bir cari hesabın ekstresi anında alınabilir.

STOK TAKİBİ

Ofis programı basit ve uygulanabilir bir stok takibi bölümüne sahiptir. Bu bölümde; menülerde tanımlanan ürünlerin hammaddelerini oluşturan malzemelerin kodları açılır. Bu kodlar reçete mantığı ile satılan ürünlere bağlanır. Depo, ara imalat, depolar arası sevk, stok giriş ve çıkış fişleri bölümleri vardır. Günlük malzeme girişleri “Stok giriş fişi” bölümünden yapılır. Çıkışlar, garsonların ürünleri satması ile ve hesapların kapatılması ile otomatik olarak yapılmış olur. Herhangi bir masanın hesabı kapatıldığında satılan ürünlere bağlı reçeteler devreye girer ve malzeme tüketimini çıkış fişine kayıt eder. Böylece aktif stok takibi sağlanmış olur. Mükemmel bir reçete motoru kurulduğunda; çıkış işlemleri garsonların satışlarıyla otomatik olarak gerçekleştiğinden kolaylıkla stoklara hakimiyet sağlanmış olur.